Naslovnica arrow Novosti arrow Europska konferencija Lean u zdravstvu
Europska konferencija Lean u zdravstvu
Saturday, 28 May 2016

Najava konferencije
U organizaciji Europskog društvo za kvalitetu u zdravstvu (ESQH), 27. i 28. svibnja 2016. g. u Biogradu na Moru, održana je konferencija o Leanu u zdravstvu pod nazivom ESQH CONFERENCE - LEAN IN HEALTHCARE - QUALITY AND PERFORMANCE IMPROVEMENT.

Uvodno predavanje
Na konferenciji su nastupili ugledni europski stručnjaci - sveučilišni profesori, liječnici i voditelji poboljšanja – koji su pokazali kako je metodologija Lean doprinijela značajnom poboljšanju kvalitete i učinkovitosti u njihovim bolnicama.

Simulacijska radionica
Posebno je bila zapažena i dopro primljena simulacijska radionica LEAN U ZDRAVSTVU, održana pod vodstvom stručnjaka iz Qualitasa.

Kroz aktivno sudjelovanje na radionici, simulirajući proces dnevne bolnice korak po korak, polaznici su na toj radionici upoznali što je to Lean-upravljanje u zdravstvu, koji su ključni alati Leana te kako oni dovode do značajnog poboljšanja učinkovitosti i djelotvornosti procesa. Polaznici su također upoznali i sama načela Leana, koja su brojnim zdravstvenim ustanovama širom svijeta pomogla u dramatičnom poboljšanju svojih rezultata, npr. smanjenjem vremena čekanja pacijenta s 45 na 3 dana, smanjenjem broja infekcija uzrokovanih centralnim venskim kateterom za više od 50%, smanjenjem za 48 % stope neplaniranog ponovnog prijema u bolnicu, smanjenjem troškova za 15% u 3 mjeseca, smanjenjem bolničke smrtnosti za 47%, povećanjem zadovoljstva pacijenata za više od 50%, smanjenjem stacionarnih transfera za 75%…