Naslovnica arrow Novosti
Qualitas postao iGrafx Gold Business Partner
iGrafx logo

Ispunjavanjem strogih zahtjeva korporacije iGrafx, Qualitas je dodatno unaprijedio svoje kompetencije u području upravljanja poslovnim procesima te postao iGrafx Gold Business Partner.

Kod više od 10.000 kupaca širom svijeta, uključujući 2/3 kompanija s popisa Fortune 100, iGrafx sa svojim naprednim paketom IT rješenja već više od 20 godina pomaže u postizanju ciljeva kao što su:

 • optimiziranje procesa za smanjenje troškova i povećanje djelotvornosti
 • usklađivanje djelovanja s poslovnom strategijom
 • učinkovito upravljanje promjenama i rizicima
 • donošenje odluka na temelju stvarnih podataka.

iGrafx i Qualitas su dogovorili intenzivnu suradnju kao bi pomogli organizacijama iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova u povećanju njihove konkurentnosti kroz uspostavu inteligentnih procesa i poslovnih modela.

Opširnije...

 
Odašiljači i veze odabrali Qualitas za upravljanje energijom prema ISO 50001

  

oiv-network_service.jpg

Odašiljači i veze d.o.o. odabrali su Qualitas za pomoć u provođenju projekta uspostave sustava upravljanja energijom prema međunarodnoj normi ISO 50001.

Osim dobivanja certifikata od akreditirane međunarodne certifikacijske kuće za sukladnost sa zahtjevima norme ISO 50001:2011, sustav koji će  biti uspostavljen ovim projektom omogućit će:
 • smanjenje potrošnje energije i ostvarivanje financijskih ušteda uslijed bolje iskoristivosti energije
 • društveno odgovornije poslovanje uslijed smanjivanja iscrpljivanja prirodnih resursa, smanjivanja emisije stakleničkih plinova i sl. 
 • sposobnost za neprestano poboljšavanje energetske učinkovitosti.

S više od 80 godina tradicije i iskustva, Odašiljači i veze djeluju na području radiokomunikacija i telekomunikacija, pružajući cjelovite usluge odašiljanja radijskih i televizijskih signala, prijenosa slike, zvuka i podataka, davanja u zakup elektroničke komunikacijske infrastrukture, a u novije vrijeme i multimedijske usluge.


 
Qualitas postao ProModel partner

ProModel-logo
Kako bi svojim klijentima ponudio vrhunska simulacijska i analitička informatička rješenja za poboljšanje poslovanja, Qualitas je postao partner prestižne američke korporacije ProModel za  područja Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Rumunjske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova.

Okosnica ovog partnerstva je prodaja, savjetovanje, izobrazba i podrška za:

 • Process Simulator – dodatak za Microsoft Visio koji omogućuje da na brzi i jednostavan način statičke dijagrame i mape procesa pretvorite u dinamičke grafičke simulacijske modele.
 • ProModel – napredno simulacijsko rješenje koje omogućuje točno predstavljanje stvarnih procesa, uključujući njihove unutarnje varijabilnosti i međuovisnosti, kako bi se provela produktivna analiza mogućih promjena te planirali, projektirali i poboljšali novi ili postojeći proizvodni, logistički i drugi operativni sustavi.

Process Simulator i Promodel koriste se za:

Rješenja

Djelatnosti

Lean Six Sigma i neprestano poboljšavanje procesa

Proizvodnja

Planiranje kapaciteta i analizu propusnosti

Farmaceutika

Planiranje lanca opskrbe i logistike

Zrakoplovna i vojna industrija

                           

Zdravstvo

 

Javna uprava


 
Lučka uprava Split poboljšava upravljanje okolišem uz pomoć Qualitasa

 

lucka_uprava_split_logo.png

Nakon velikog i uspješno završenog projekta u Lučkoj upravi Rijeka, Lučka uprava Split je također angažirala Qualitas za savjetodavnu podršku pri uspostavi sustava upravljanja okolišem.

Sustav upravljanja okolišem bit će uspostavljen prema zahtjevima PERS-a (Port Environmental Review System) i u skladu s najboljom međunarodnom praksom, tako da Luci Split omogući:

 • učinkovito lučko upravljanje okolišem
 • ekološku održivost proširenja i preoblikovanja putničkih pristaništa, a s konačnim ciljem omogućavanja pristajanja velikih brodova na kružnim putovanjima
 • pristupanje mreži EcoPorts za učinkovito upravljanje okolišem europskih morskih luka.

Time će Luka Split postati prva članica EcoPorta u Jadranskom moru među lukama za prihvat brodova za krstarenje. 

Splitska luka, smještena na izuzetnoj geografskoj poziciji na Mediteranu, jedno je od najvažnijih središta za lokalni i međunarodni pomorski promet. Sa godišnjim prometom od 3,5 milijuna putnika i 650 000 vozila, splitska luka je treća luka na Mediteranu (poslije Napulja i Pireja). Zbog izuzetnog povijesnog nasljeđa i 1700 godina tradicije, luka i grad Split su postali neizbježna destinacija brodova koji krstare Mediteranom.

luka_split.jpg

 
Tvornica plinskih turbina usvaja Lean i Six Sigma metode i alate

Tvornica plinskih turbina d.o.o. Karlovac
Karlovačka Tvornica plinskih turbina (TPT) nastavila je uspješnu višegodišnju suradnju s konzultantskom kućom Qualitas na unaprjeđenju poslovanja i poboljšanju svojih proizvodnih sposobnosti.

Nakon uspostave sustava upravljanja kvalitetom prema zahtjevima međunarodne norme AS/EN 9100, koja je primjenjiva na zrakoplovne, svemirske i vojne proizvode, Qualitas je odabran za savjetnika pri realizaciji projekta koji će TPT-u omogućiti certificiranje:

 • sustava upravljanja prema zahtjevima specifikacije SABRe (Supplier Management System Requirements) koju moraju zadovoljiti dobavljači Rolls-Roycea
 • specijalnih procesa prema programu NADCAP .
rr_product.jpg

TPT će time usvojiti napredno upravljanje poslovnim procesima i kvalitetom, uključujući između ostalog metode i alate za protočnost proizvodnje (VSM, Pull, Kanban, SMED,…), statističko upravljanje procesima (SPC, MSA,…), neprestano poboljšavanje (KPI, RCCA, Problem solving, Kaizen, Poka-Yoke,…), upravljanje promjenama (DMAIC, PPAP,…), planiranje kvalitete (FMEA, Control Plan,…), organiziranje radnih mjesta (5S, Standardized Work, Visual management,…) te preventivno i prediktivno održavanje (TPM, OEE,…).

Ovim projektom TPT će osigurati realizaciju financijski velikog i tehnološki zahtjevnog ugovora proizvodnje diskova turbina i lopatica rotora za Rolls-Royceove zrakoplovne mlazne motore.


 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 10 - 18 od 49