Naslovnica arrow Scoreboard & Quickscore
Scoreboard & Quickscore

Quickscore overviewScoreboard i Quickscore su informatička rješenja koja na vrlo jednostavan način pomažu organizacijama u praćenju i poboljšavanju učinka, bilo da se radi o kontrolnim pločama, ključnim pokazateljima i mjerama izvedbe, balanced scorecardu, strateškim mapama ili nekoj drugoj metodologiji.

Prošla su vremena kada su na računalima višeg poslovodstva prezentacije i izvještaji nastajali od nule i dijeljeni sa šačicom ljudi. Taj postupak je trošio previše vremena i često su podaci bivali zastarjeli još dok su te prezentacije i izvještaji cirkulirali. Zahvaljujući Scoreboardu i Quickscoreu, na webu temeljenim aplikacijama američke kompanije Spider Strategies, zaposlenici na svim razinama mogu pregledno i brzo vidjeti najnovije rezultate te su smjesta upozoreni na potencijalne probleme kako bi mogli pravovremeno reagirati. Još važnije, zbog vidljivosti podataka i brzine pristupa informacijama, ljudi postaju odgovorniji za svoja zaduženja i odluke.  

Scoreboard logo Scoreboard je jednostavan softver za praćenje ključnih pokazatelja uspješnosti (KPI) i mjera kroz pregledne i atraktivne kontrolne ploče.

Sastoji se od modula: Kontrolne ploče (Dashboards) za vizualiziranje aktualnih podataka; Kartice rezultata (Scorecards) za višerazinsko definiranje, normalizaciju i praćenje pokazatelja mjerenja; Izvještaji (Reports) za stvaranje dojmljivih grafikona i tablica te njihov izvoz u Microsoft PowerPoint™, Excel™ i Word™; Planer akcija (Action Planner) za planiranje svega što treba napraviti; Upravljanje dokumentima (Document Manager) za sigurno dijeljenje dokumenta u organizaciji.

Quickscore logo
Quickscore je rješenje za uspostavu i održavanje balanced scorecard metodologije, jednostavno za korištenje i službeno preporučeno od Balanced Scorecard Institute, koje organizacijama omogućuje brzi povrat na ulaganje u balanced scorecard i upravljanje učinkom.
Pored modula koje ima Scoreboard, Quickscore sadrži i modul Strateške mape (Strategy Maps) koji je vrlo koristan za Balanced Scorecard.

Nine steps to successOvo rješenje automatizira model Balanced Scorecard Institute-a Nine Steps to Success™ i transformira statičke podatake mjerenja učinka u „žive“ podatke, omogućujući pravim ljudima u pravo vrijeme da vizualiziraju rezultate i donose ispravne odluke temeljene na činjenicama.

 

Qualitas, kao Spider Strategies Partner, može Vam pomoći kroz:
  • prezentiranje funkcionalnosti i pomoć pri donošenju odluke o nabavi Scoreboarda ili Quickscorea
  • stručnu podršku pri uspostavi i održavanju balanced scorecarda i sustava mjerenja učinka
  • trening i osposobljavanje korisnika za primjenu Scoreboarda ili Quickscorea
  • savjetovanje i podršku pri operativnom korištenju i održavanju Scoreboarda ili Quickscorea.

Više informacija o programima Scoreboard i Quickscore možete naći na www.spiderstrategies.com/products.